Mercedes me: Η Mercedes γίνεται πιο connected από ποτέ

Mercedes me: Η Mercedes γίνεται πιο connected από ποτέ

Το μέλλον δεν αφορά μόνο σε νέα μοντέλα και κατηγορίες οχημάτων αλλά στην καλύτερη εμπειρία εξυπηρέτησης των οδηγών, ακούγοντας και ακολουθώντας τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Σε αυτό το πλαίσιο, η Mercedes Benz, ξεκίνησε το 2018 να παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες της να ανακαλύψουν τον ψηφιακό κόσμο της μάρκας μέσω του Mercedes me, καθιστώντας εφικτή πλέον την δικτύωσή τους με το όχημά τους και το όχημα με τον κόσμο γύρω του.

To “Mercedes me” περιλαμβάνει ένα “πακέτο” ειδικά προσαρμοσμένων υπηρεσιών κινητικότητας, συνδεσιμότητας, service και χρηματοδότησης καθώς και εμπειρίες της μάρκας που διαρκώς εξελίσσονται.

Οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους πελάτες μέσω του Mercedes me συνοψίζονται σε 5 κατηγορίες:

  • Move: Λύσεις για έξυνες μετακινήσεις
  • Connect: Σύνδεση του αυτοκινήτου παντού και κάθε στιγμή
  • Assist: Προσωποποιημένη προσφορά υπηρεσιών για πελάτες Mercedes me
  • Finance: Εξατομικευμένες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες
  • Inspire: Επίσκεψη στον κόσμο της έρευνας και ανάπτυξης της Mercedes-Benz

Το “Mercedes me” στην Ελλάδα

Τα αυτοκίνητα με ημερομηνία παραγωγής μετά τον Δεκέμβριο του 2017 είναι εξοπλισμένα από το εργοστάσιο με το απαραίτητο σύστημα συνδεσιμότητας, ενώ στα οχήματα κατασκευής από το 2012 – 2016 δίνεται η δυνατότητα αναδρομικής τοποθέτησης ενός προσαρμογέα (Mercedes-Benz adapter) ο οποίος θα είναι διαθέσιμος το δεύτερο εξάμηνο του 2018, με περιορισμένη γκάμα υπηρεσιών.

Υπηρεσίες

Προς το παρόν, στην Ελλάδα είναι διαθέσιμες οι υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στους τρεις πυλώνες του Mercedes me “Connect”, “Assist” & “Inspire”, ενώ στο μέλλον θα είναι διαθέσιμες και οι εφαρμογές που περιλαμβάνονται στους άλλους δύο πυλώνες “Move” & “Finance”. Επιπλέον, το σύστημα είναι δυναμικό και εξελίσσεται διαρκώς με την τακτική προσθήκη υπηρεσιών.

Στην κατηγορία “Connect” αυτήν τη στιγμή περιλαμβάνονται υπηρεσίες «διάγνωσης οχήματος», βλαβών ή ατυχημάτων και επικοινωνία με Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή για επόμενο service ή κλήση για βοήθεια στην εταιρεία οδικής βοήθειας ή τις σωστικές αρχές. Προσφέρεται ακόμα το «In-Car Office», με το οποίο οι οδηγοί Mercedes μπορούν να χρησιμοποιούν συγκεκριμένες λειτουργίες Office και να έχουν πρόσβαση σε σημαντικά δεδομένα κατευθείαν από το αυτοκίνητο – ακριβώς σαν να βρίσκονταν στο γραφείο και τέλος, το “Remote Online”, που αφορά την εμφάνιση σε smartphone όλων των βασικών λειτουργιών του αυτοκινήτου ανά πάσα στιγμή. Ο οδηγός μπορεί να εμφανίσει πληροφορίες για το όχημα, όπως η στάθμη του καυσίμου στο ρεζερβουάρ, η πίεση ελαστικών, να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία Geofencing (δηλ. την γεωγραφική παρακολούθηση οχήματος, ή τη λειτουργία προ-κλιματισμού για θέμανση ή ψύξη του αυτοκινήτου από απόσταση.

Στην κατηγορία “Assist” περιλαμβάνεται η Ψηφιακή Αναφορά Service. Η υπηρεσία αυτή προσφέρει πληροφόρηση για όλη τη διάρκεια ζωής του οχήματος. Οι λεπτομέρειες των εργασιών service φυλάσσονται με ασφάλεια στην κεντρική βάση δεδομένων service της Mercedes-Benz – με διαφάνεια, προστασία από τυχόν πλαστογράφηση και δυνατότητα πρόσβασης στα αρχεία ανά πάσα στιγμή. Έτσι, ακόμη κι αν ο ιδιοκτήτης αλλάξει συνεργείο ή θέλει να πουλήσει το όχημά του, όλα τα δεδομένα σχετικά με τις εργασίες service παραμένουν διαθέσιμα και προσβάσιμα από το Mercedes me μία ημέρα μετά την επίσκεψη στο συνεργείο.

Η κατηγορία “Inspire” περιλαμβάνει τις υπηρεσίες “Community”, το φόρουμ της Mercedes-Benz για τους λάτρεις των μοντέλων, το “Mercedes-Benz Messenger” για ενημέρωση σχετικά με κυκλοφορίες νέων προϊόντων, μηχανοκίνητο αθλητισμό κλπ, την κατηγορία “οι εκδηλώσεις μου” με πλήθος events από τις κατηγορίες Ταξίδια, Οδηγικές εκδηλώσεις, Αθλητισμός, Πολιτισμός, Classic και Lifestyle, καθώς και συνηθισμένα θέματα για το αυτοκίνητο.

Παράλληλα, το κεφάλαιο Insider Tipps – Travel & Explore, είναι ένας προσωπικός, ψηφιακός τουριστικός οδηγός και προσφέρει χρήσιμες συμβουλές για επιλεγμένους προορισμούς, ενώ το Mercedes-Benz Smart TV είναι η εφαρμογή που προσφέρει περιεχόμενα υψηλής ποιότητας σε ανάλυση έως και 4K.

Μάθετε περισσότερα και εγγραφείτε στο το Mercedes Me κάνοντας κλίκ εδώ

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment

%d bloggers like this: