Ο Mark Zuckerberg με γυαλιά εικονικής πραγματικότητας αξίας 2 δισ. δολαρίων

Ο Mark Zuckerberg με γυαλιά εικονικής πραγματικότητας αξίας 2 δισ. δολαρίων

Με μια δημοσίευση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Mark Zuckerberg  εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη συμφωνία με τη Microsoft, σχετικά με την περαιτέρω αξιοποίηση των γυαλιών εικονικής πραγματικότητα Oculus.

“Είμαι τόσο ενθουσιασμένος για τη σημερινή ανακοίνωση. Αυτή είναι μια φωτογραφία μου καθώς παίζω με ένα εικονικό τόξο και ένα βέλος, προτού παρουσιάσουμε τα νέα χειριστήρια αφής στον κόσμο”, έγραψε ο ιδρυτής και CEO του δημοφιλέστερου social media.

Πριν από σχεδόν έναν χρόνο, το Facebook δαπάνησε δυο δισεκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά της Oculus, η οποία έχει αναπτύξει ένα πολλά υποσχόμενο προσωπικό σετ προβολής τρισδιάστατων εικόνων. Τώρα, και καθώς το ανανεωμένο Oculus Rift αναμένεται να βγει στην αγορά στις αρχές του επόμενου έτους, ανακοινώνεται η συμφωνία με τη Microsoft, η οποία προβλέπει την αξιοποίησή του από το Xbox One και τα επερχόμενα Windows 10. Έτσι, θα είναι εφικτή η αναπαραγωγή παιχνιδιών σε τρισδιάστατο περιβάλλον, με τους παίκτες να βυθίζονται στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας, χρησιμοποιώντας και τα νέα χειριστήρια αφής.

Εκτός από τα βιντεοπαιχνίδια, ο Mr. Facebook έχει οραματιστεί και άλλες εφαρμογές για προϊόντα όπως το Oculus VR, στην εκπαίδευση, την εργασία και τη διασκέδαση. “Η εικονική πραγματικότητα ήταν κάποτε ένα όνειρο επιστημονικής φαντασίας. Όμως, και το Διαδίκτυο ήταν επίσης κάποτε ένα όνειρο, όπως ήταν οι υπολογιστές και τα smartphones. Το μέλλον έρχεται και έχουμε την ευκαιρία να το κτίσουμε μαζί”, είχε γράψει ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, θέλοντας να εξηγήσει τους λόγους της πολυδάπανης επένδυσής του.

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment