Η LG ανακοινώνει οργανωτικές αλλαγές για την άμεση αντιμετώπιση του ασταθούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος

Η LG ανακοινώνει οργανωτικές αλλαγές για την άμεση αντιμετώπιση του ασταθούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος

Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε μια σειρά οργανωτικών αλλαγών που έχουν σχεδιαστεί για την ταχύτερη μετάβαση της παγκόσμιας εταιρείας καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων σε μια εταιρεία που θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες. Πρωτοβουλίες όπως η προώθηση της καινοτομίας του customer value μέσω της στρατηγικής του ψηφιακού μετασχηματισμού της LG, η δημιουργία ενός Κέντρου Διαχείρισης Ποιότητας πολλαπλών λειτουργιών (cross-function Quality Management Center), η ίδρυση ενός Κέντρου Καινοτομίας στη Βόρεια Αμερική (North America Innovation Center), η ενίσχυση του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α) κάθε θυγατρικής και η παροχή νέας στέγης του νέου επιχειρηματικού τμήματος Robot της Business Solutions Company είναι μερικές από τις αλλαγές που θα γίνουν με το νέο έτος.

Μια αξιοσημείωτη αλλαγή θα είναι η αποχώρηση του Dan Song, Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Home Appliance & Air Solutions Company, ο οποίος ανέλαβε τον ρόλο στα τέλη του 2016 και αφήνει την εταιρεία ισχυρότερη από ποτέ. Υπό την ηγεσία του 37χρονου βετεράνου της LG Electronics, η LG H&A Company κατέγραψε τα υψηλότερα ποσοστά πωλήσεων στην ιστορία της εταιρείας και αποτελεί βασικό λόγο για την ισχυρή απόδοση της LG φέτος παρά τις δυσκολίες της πανδημίας. Τα ηνία θα αναλάβει ο 32χρονος Lyu Jae-cheol, που κατέχει πολυετή εμπειρία και είναι επικεφαλής του τμήματος Living Appliance Business από το 2016.

Εκτός από την έμφαση στην αξία των πελατών, τον ποιοτικό έλεγχο, την καινοτομία, την Ε&Α και τα robots, η LG θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της και να προετοιμαστεί καλύτερα για τις μελλοντικές προκλήσεις. Για να δοθούν άμεσα οι αρμοδιότητες στη διοίκηση και στα στελέχη για τις νέες κατηγορίες, θα δημιουργηθούν ξεχωριστά τμήματα για ψυγεία και στεγνωτήρια κάτω από την κατηγορία H&A Living Appliance Business, ενώ το Air Solutions Business θα υπάγεται στη ξεχωριστή κατηγορία System Air Conditioner. Άλλες νέες πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν το Disruptive Technology Innovation Lab και το Disruptive Product Innovation Lab που συνδυάζουν στοιχεία από την Ε&Α με μελλοντικό σχεδιασμό προϊόντων.

Επίσης, κάτω από το CTO Materials & Devices Advanced Research Center θα υπάγεται το νέο Display Lab το οποίο θα επικεντρώνεται στην εξέλιξη της τεχνολογίας Micro LED για την ταχύτερη ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Το CTO θα δημιουργήσει, επίσης, το iLab για την ανέλιξη νέων τεχνολογιών χρησιμοποιώντας startup μεθόδους που μπορούν να εισαχθούν σχετικά γρήγορα στην αγορά. Εκτός από το North America Innovation Center για την εύρεση και την προώθηση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών, το LG Chief Strategy Office θα δημιουργήσει, επίσης, το Business Incubation Center για την υιοθέτηση νέων ιδεών και την αξιοποίησή τους σε επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Τέλος, για να ανταποκριθεί καλύτερα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών, η LG εισάγει το Customer eXperience (CX) Lab που θα αναφέρεται απευθείας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο. Το CX Lab θα περιλαμβάνει πτυχές του Advanced Design lab και θα επικεντρώνεται στη μελέτη του σχεδιασμού και στον τρόπο με τον οποίο αλληλοεπιδρούν οι καταναλωτές με τα προϊόντα.

Όλες οι νέες θέσεις θα τεθούν σε ισχύ την 1η Δεκεμβρίου 2020 και οι προαγωγές από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Tags:
,
Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment