Πόσο χαρτί θα χρειαστεί για να εκτυπωθεί το διαδίκτυο;

Πόσο χαρτί θα χρειαστεί για να εκτυπωθεί το διαδίκτυο;

Σύμφωνα με προχείρους υπολογισμούς χρειάζονται 136 δισεκατομμύρια σελίδες Α4. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ο Evangeline Walker και ο George Harwood, ερευνητές από το πανεπιστήμιο Leicester στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Για τον υπολογισμό τους, οι ερευνητές, έλαβαν υπόψη μόνο το τμήμα του Web που μπορεί να προσπελαστεί μέσω των καθημερινών μηχανών αναζήτησης. Το υπόλοιπο, το ονομαζόμενο «Dark Web», δεν έχει συμπεριληφθεί.

Το αποτέλεσμα προέκυψε λαμβάνοντας ως προϋπόθεση ότι υπάρχουν 4.54 δισεκατομμύρια σελίδες στο ορατό Web. Και, κατά μέσο όρο, κάθε σελίδα απαιτεί 30 φύλλα χαρτιού για την εκτύπωση.

Αλλά ακόμα και αν εκτυπωνόταν όλο το διαδίκτυο η στοίβα σελίδων που θα σχηματιζόταν θα έφτανε τα 13.357 χιλιόμετρα ύψος υποθέτοντας ότι το μέσο πάχος του κάθε φύλλου είναι 0,0039 ίντσες και θα κοβόταν 16 εκατομμύρια δέντρα ή το 0,002% του τροπικού δάσους του Αμαζονίου.

 

Tags:
Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment