Προφυλακτικά αναγνωρίζουν σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Προφυλακτικά αναγνωρίζουν σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Όπως αποκαλύπτει η Daily Mail, μια ομάδα νεαρών εφευρετών της Isaac Newton Academy στο Illford της Αγγλίας, ανέπτυξαν το “S.T.Y.E” στα πλαίσια του TeenTech Awards. Το S.T.Y.E ή αλλιώς φωσφορίζον προφυλακτικό, προσφέρει τις υπηρεσίες του ως κανονικό προφυλακτικό, αλλά ταυτόχρονα, όταν έρχεται σε επαφή με κάποια σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια, ενεργοποιεί μια φθορίζουσα αντίδραση, ειδοποιώντας το χρήστη. Μάλιστα είναι ικανό να αναγνωρίσει διαφορετικές ασθένειες χάρη στο στρώμα μορίων που ενσωματώνει. Για παράδειγμα, θα γίνει πράσινο για χλαμύδια, κίτρινο για έρπη, μωβ για ιό ανθρωπίνων θηλωμάτων και μπλε για σύφιλη.

“Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι που θα κάνει τον εντοπισμό των ΣΜΝ πιο άμεσο, ώστε οι άνθρωποι να πάρουν τα μέτρα τους από πριν, στην ιδιωτικότητα που τους παρέχει το σπίτι τους, χωρίς τις επεμβατικές διαδικασίες των ιατρών”, δηλώνει ο Daanyaal Ali της ομάδας που ανέπτυξε το S.T.Y.E., ελπίζοντας πως σύντομα η εφεύρεση τους θα γίνει προϊόν το οποίο θα διατεθεί στην αγορά.

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment