Smart ζυγαριές για το 2016

Smart ζυγαριές για το 2016

Οι τυπικές ζυγαριές που έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια, δεν επαρκούν για τις σημερινές οικογένειες. Οι καταναλωτές έχουν αυξημένες απαιτήσεις όταν αγοράζουν αντικείμενα για την προσωπική φροντίδα και την υγεία τους. Οι smart ζυγαριές μπορούν να προσφέρουν πολύ περισσότερα από τις παραδοσιακές ζυγαριές. Ο ανταγωνισμός ακόμα και σε αυτόν τον τομέα είναι σκληρός. Τυπικά, οι έξυπνες ζυγαριές έχουν ψηφιακές ενδείξεις για την σωματική κατάσταση, συνοδεύονται από εφαρμογές για smartphones και έχουν δυνατότητες βιοηλεκτρικών μετρήσεων. Υπάρχουν ακόμα και έξυπνες ζυγαριές οι οποίες έχουν και δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο Wi-Fi του σπιτιού. Το θέμα μας όμως είναι, πως μπορούμε να αποκτήσουμε μια οικονομική ζυγαριά χωρίς να θυσιάσουμε απαραίτητες λειτουργίες.

Σε αυτό το άρθρο θα παρουσιάσουμε 3 αναδυόμενες εταιρείες στον χώρο της προσωπικής φροντίδας και υγείας. Αυτές είναι η Koogeek, η iHealth και η Xiaomi και θα κάμουμε μια ανάλυση και σύγκριση των προϊόντων τους. Στο τέλος του άρθρου θα αναρτήσουμε και πίνακα με όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Τα βασικά κριτήρια που θα εξετάσουμε στο συγκριτικό μας είναι, η συνδεσιμότητα, το design, οι μετρήσεις που μπορούν να καταγράψουν και με πόση ακρίβεια και τέλος οι διάφορες υπηρεσίες (εγγύηση, αποστολή) και η υποστήριξη. Στην συνδεσιμότητα θα συγκρίνουμε ποιες δυνατότητες προσφέρει η κάθε ζυγαριά, πχ Bluetooth, Wi-Fi, υποστήριξη Android ή και iOS. Στο design θα συγκρίνουμε το μέγεθος, το βάρος, την εφαρμογή, κτλ.. Στις μετρήσεις και την ακρίβεια, θα συγκρίνουμε τους διάφορους δείκτες που καταγράφονται από τις ζυγαριές, όπως για παράδειγμα τον δείκτη μάζας σώματος, με τον οποίο βλέπουμε αν ήμαστε στο σωστό σωματικό βάρος.

Koogeek Smart Scale

Koogeek-Smart-Scale1

Η πρώτη έξυπνη ζυγαριά είναι η Koogeek Smart Scale. Η Koogeek είναι ένας νέος κατασκευαστής στον χώρο των έξυπνων ζυγαριών, και μέχρι στιγμής έχει αποδείξει πως μπορεί να προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα. Η Koogeek Smart Scale (κουπόνι: 9PRDMZZ6) έχει ένα γυαλισμένο με ελκυστική εμφάνιση γυαλί ως επιφάνεια μέτρησης. Η οθόνη LED με το μπλε φωτισμό, μπορεί και εμφανίζει όλα τα στοιχεία με λεπτομέρεια. Οι χρήστες μπορούν να δούνε ενημερωμένα στατιστικά για την φυσική τους κατάσταση με γραφήματα για 8 διαφορετικούς δείκτες. Οι δείκτες είναι το βάρος, η μάζα οστών, η άλιπης μάζα, το ποσοστό νερού, το σπλαχνικό λίπος κτλ. (δεν προσφέρει δείκτη μάζας μυών) Η συσκευή έχει και την δική της εφαρμογή για smartphones με λειτουργικό Android και iOS 8. Από πλευράς συνδεσιμότητας έχει δυνατότητα σύνδεσης με Bluetooth και Wi-Fi. Το λογισμικό της ζυγαριάς προσφέρει και την δυνατότητα καθορισμού στόχων (πχ. Απώλεια βάρους 5 κιλών) με υπενθυμίσεις και επίσης μπορεί να αναγνωρίσει έως 16 διαφορετικούς χρήστες. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί δηλαδή μαζί με φίλους και να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα έχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Μέσα από την εφαρμογή μπορεί επίσης να παρακολουθείται και η πορεία των χρηστών της ζυγαριάς. Ένα ακόμα χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι η μέτρηση βάρους βρεφών. Οι μητέρες μπορούν να ζυγίσουν τα μωρά τους χωρίς να τα αφήσουν από την αγκαλιά τους, μετρώντας πρώτα τον εαυτό τους και μετά ανεβαίνοντας στην ζυγαριά με το μπέμπη/α.

Η Koogeek μπορεί και στέλνει όλα της τα προϊόντα σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη. Μαζί στην συσκευασία, υπάρχει και εγχειρίδιο χρήσης σε διάφορες γλώσσες. Στην ιστοσελίδα τους που είναι στα Αγγλικά, έχουν όλο το χρόνο διάφορες εκπτωτικές προσφορές. Τα προϊόντα της Koogeek συνοδεύονται από 18 μήνες εγγύηση.

Xiaomi Smart Scale

xiaomi_mi_scale

Η γνωστή Xiaomi είναι το πιο δυνατό brand στην Κίνα αυτή την στιγμή και είναι γνωστή για τα κινητά της. Αποφάσισε για το 2016 να μπει και αυτή στον χώρο των έξυπνων συσκευών με την πρώτη της έξυπνη ζυγαριά. Οι ζυγαριά της Xiaomi είναι η πιο απλή από τις τρεις του συγκριτικού. Συνδέεται μόνο σε συσκευές Android 4.4 και πάνω και είναι ιδιαίτερα μικρή. Είναι επίσης και πολύ οικονομική με τιμές να βρίσκονται στα επίπεδα των 50 με 60 δολαρίων σε διάφορα ηλ.καταστήματα. Όπως και η Koogeek, η έξυπνη ζυγαριά της Xiaomi έχει και αυτή μοντέρνο σχεδιασμό, LED οθόνη και εύκολο στην χρήση App για Android. Ωστόσο, η Xiaomi θα πρέπει να ενσωματώσει περισσότερες λειτουργίες σε μεταγενέστερο μοντέλο, μιας και η πρώτη τους ζυγαριά προσφέρει μόνο την μέτρηση του σωματικού βάρος και τον δείκτη μάζας σώματος. Η διαθεσιμότητα της συσκευής επίσης είναι περιορισμένη και δεν έχει ιστοσελίδα στα Αγγλικά για το προϊόν. Επίσης, έχει μόνο 12 μήνες εγγύηση, αλλά είναι συνηθισμένο για τα προϊόντα από Κίνα.

iHealth HS6 Smart Scale

ihelath

Η τρίτη έξυπνη ζυγαριά είναι της iHealth. Είναι η ακριβότερη από τις τρεις, στα 130 δολάρια από το Amazon. Το HS6, είναι το νεότερο μοντέλο για το 2016 της iHealth. Η συσκευή υποστηρίζει συσκευές Android 4.2 και iOS 7 (και πάνω), ωστόσο δεν προσφέρει την δυνατότητα σύνδεσης μέσω bluetooth. Όπως και οι 2 προηγούμενες έτσι και η iHealth προσφέρει App για τις mobile συσκευές για την συλλογή και ανάλυση των δεδομένων. Από πλευράς design, είναι η μεγαλύτερη και πιο βαριά. Καταγράφει 9 δείκτες σώματος, 1 παραπάνω από το Koogeek. Έχει και αυτή δυνατότητα χρήσης από διαφορετικά άτομα, αλλά έως 10 σε σύγκριση με τα 16 της Koogeek. Μερικές αναφορές που βρήκαμε για την ζυγαριά της iHealth, κάνουν λόγο για την μη ακριβή μέτρηση του βάρους σε κάθε ανέβασμα έχοντας μικρές απώλειες και αποκλείσεις κάθε φορά. Γενικά όμως είναι πολύ κοντά σε αυτήν της Koogeek από πλευράς λειτουργιών, πλην την μέτρηση βρεφους. Η αποστολή που προσφέρει η εταιρεία από την πλατφόρμα στο Amazon είναι μόνο για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Τελικό πόρισμα

Το TS θεωρεί ως καλύτερη επιλογή την ζυγαριά της Koogeek για το 2016. Είναι ιδανική για το σπίτι και η 18μηνη εγγύηση είναι ένα πολύ καλό δείγμα της αξιοπιστίας της συσκευής. Έχει την καλύτερη ισορροπία τιμής και χαρακτηριστικών σε σχέση με τις άλλες 2. Βέβαια, να πούμε πως η προσωπική υγεία απαιτεί πολύ προσπάθεια από το ίδιο το άτομο και η έξυπνη ζυγαριά θα λειτουργεί ως εργαλείο για την επίτευξη στόχων και της γενικής υγείας του ατόμου.

[table style=”table-striped”]

Koogeek Xiaomi iHealth
Τιμή (Amazon) 79.99 74.99 129.99
Υποστήριξη Android Android 4.3+ Android 4.4+ Android 4.2+
iOS iOS 8.0+ iOS 7.0+ iOS 7+
Bluetooth Ναι Ναι Οχι
Τύπος Μπαταρίας 4 * ΑΑ 4 * ΑΑ 4 * ΑΑΑ
Βάρος ζυγαριάς 1,75 κιλά 1,9 κιλά 2,5 κιλά
Διαστάσεις 31,5 * 31,5 * 2.9 εκ. 30 * 30 * 2,82 εκ, 35 * 35 * 2,85 εκ
Οθόνη LED LED LED
Εφαρμογή Koogeek App Xiaomi App iHealth App
# μετρήσεων 8 2 9
BMI Ναι Ναι Ναι
Lean Mass Ναι Όχι Ναι
Body Fat Mass Ναι Όχι Ναι
Μεταβολικός ρυθμός Ναι Όχι Όχι
Δείκτης νερού σώματος Ναι Όχι Ναι
Μάζα οστών Ναι Όχι Ναι
Σπλαχνικό λίπο Ναι Όχι Ναι
Μυική μάζα Όχι Όχι Ναι
Καθημερινή θερμιδική
κατανάλωση
Όχι Όχι Ναι
Εύρος βάρους 5-150 κιλά 50-150 κιλά 5-180 κιλά
Αριθμός χρηστών 16 16 10
Μέτρηση βρέφους Ναι Όχι Όχι
Μονάδες μετρησης Κιλά, Stones, λίβρες Κιλά, Λίβρες Κιλά, Λίβρες
Εγγύηση 18 μήνες 12 μήνες 12 μήνες
Quality Control Ναι Ναι Ναι
Ιστοσελίδα στα Αγγλικά Ναι Όχι Ναι
Διεθνή αποστολή Ναι Ναι (με περιορισμούς) ΗΠΑ και ΕΕ μόνο
Δωρεάν αποστολή
Amazon
Ναι Όχι Όχι
Προσφορές Ναι, έως και 25% Όχι Όχι

[/table]

Athanasios Theodorou
petsoukos@gmail.com

Marketing manager, web developer και συντάκτης του Techsmart.gr. Βρίσκεται online 366 μέρες τον χρόνο!

No Comments

Post A Comment

%d bloggers like this: