Δείτε τα στοιχεία που κάνουν την Apple μοναδική στον κόσμο!

Δείτε τα στοιχεία που κάνουν την Apple μοναδική στον κόσμο!

Η Apple συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων, εισηγμένων αμερικανικών επιχειρήσεων, από πλευράς κεφαλαιοποίησης. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Όπως αποδεικνύουν οι ψυχροί αριθμοί πρόκειται για μία εταιρεία όμοια της οποίας, μάλλον, δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο.

Θέλετε απόδειξη για το παραπάνω επιχείρημα;

Η Apple διαθέτει μετρητά 206 δισ. δολαρίων. Εάν τα μοίραζε στους Αμερικανούς πολίτες (υπολογίζονται στα 316 εκατ.), τότε θα μπορούσε να δώσει στον καθένα εξ αυτών… χαρτζιλίκι 651 δολάρια.

apple-has-206-billion-in-cash-on-hand-split-equally-among-the-us-population-316-million-thats-651-per-person

Το παραπάνω ποσό (τα 206 δισ. δολάρια) είνα αρκετά για να αγοράσεις 3.169 Gulfstream G650s και να σου περισσέψουν και μερικά… ψιλά για καύσιμα.

 

thats-enough-cash-to-buy-3169-gulfstream-g650s-with-a-little-left-over-for-fuel

Η Apple πώλησε 5,71 εκατ. Macs στο γ’ τρίμηνο. Εάν τα μοίραζε θα μπορούσε να δώσει από ένα PC σε κάθε κάτοικο της Πολιτείας της Μινεσότα και να τις περισσέψουν και μερικά για τους κατοίκους άλλων πολιτειών.

apple-sold-571-million-macs-last-quarter-thats-enough-to-give-everyone-in-the-state-of-minnesota-his-or-her-own-computer-with-some-left-over

Τα κέρδη της για το έτος χρήσης 2013-14 έφθασαν στα 39,5 δισ. δολάρια. Πρόκειται για κεφάλαιο αρκετό για να εξαγοράσει κάποιος της εταιρείες Snapchat, Pinterest, και Airbnb και εκ νέου να του μείνουν και ένα-δύο δισ. για άλλες αγορές.

apples-profit-was-395-billion-in-fiscal-year-2014-thats-enough-to-buy-snapchat-pinterest-and-airbnb-all-at-once-with-a-couple-billion-to-spare

Διαθέτει περισσότερα μετρητά από αυτά που υπάρχουν στα ταμεία του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

apple-has-more-cash-on-hand-than-the-us-treasury

Στο γ’ τρίμηνο πώλησε 48,05 εκατ. iPhones. Εάν τα δώριζε κάθε Ισπανός θα είχε αυτή τη στιγμή στην τσέπη του ένα iPhone.

apple-sold-4805-million-iphones-last-quarter-more-than-enough-to-give-one-to-everyone-in-spain

Πώλησε 9,88 εκατ. iPads στο γ’ τρίμηνο, δηλαδή 106 ανά κάθε εργαζόμενό της.

apple-sold-988-million-ipads-last-quarter-or-106-for-every-employee

Βάσει των τελευταίων οικονομικών της αποτελεσμάτων, για το έτος χρήσης 2013-14, είχε έσοδα 233,7 δισ. δολάρια και κέρδη 53,4 δισ. δολάρια. Με άλλα λόγια η Apple «βγάζει» ένα δισ. δολάρια την εβδομάδα.

in-its-most-recent-earnings-report-apples-fiscal-year-revenue-was-2337-billion-and-its-annual-profits-were-534-billion-in-other-words-apple-has-been-making-1-billion-every-week-in-profits

Στο γ’ τρίμηνο ο τζίρος της έφθασε στα 51,5 δισ. δολάρια, δηλαδή ξεπέρασε την οικονομία της Κόστα Ρίκα.

last-quarter-apples-revenue-was-515-billion-thats-larger-than-the-entire-economy-of-costa-rica (1)

Η εταιρεία αξίζει περισσότερο απ’ ότι η αξία του ρωσικού χρηματιστηρίου για το 2014.

apple-was-worth-more-than-the-entire-russian-stock-market-last-year

Στις αρχές του έτους ανακοίνωσε ότι έχει πωλήσει περισσότερα από ένα δισ. συσκευές με το λειτουργικό σύστημα iOS. Δηλαδή θα μπορούσε να δώσει από μία συσκευή με το iOS σε κάθε κάτοικο της Ινδίας ή 15 συσκευές σε κάθε κάτοικο της Μεγάλης Βρετανίας.

earlier-this-year-apple-announced-it-has-sold-more-than-a-billion-ios-devices-thats-almost-enough-to-give-an-ios-device-to-every-person-in-india-or-to-give-every-person-in-the-united-kingdom-15

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

1 Comment

Post A Comment