Τι θα χάσω αν αναβαθμίσω σε Windows 10?

Τι θα χάσω αν αναβαθμίσω σε Windows 10?

Η αναβάθμιση από Windows 7 SP1 και Windows 8.1 σε Windows 10 θα είναι δωρεάν για ένα χρόνο, ξεκινώντας από τον Ιούλιο. Μετά το χρόνο, όσοι δεν έχουν ήδη αναβαθμίσει θα πρέπει αν αγοράσουν το λογισμικό. Μαζί με τις νέες πληροφορίες, η Microsoft ανακοίνωσε ποια στοιχεία και χαρακτηριστικά θα χάσουν οι χρήστες των Windows αναβαθμίζοντας σε Windows 10.

Στα Windows 10 λοιπόν, δε θα είναι πλέον διαθέσιμα το Windows Media Center, το παιχνίδι Hearts και τα desktop gadgets των Windows 7. Επίσης αν χρησιμοποιείτε ακόμα floppy disks, θα πρέπει να εγκαταστήσετε εσείς νέους drivers, ενώ η αναπαραγωγή DVD θα χρειαστεί ένα “ξεχωριστό λογισμικό αναπαραγωγής”, όπως το VLC, αφού δεν υπάρχει ενσωματωμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής. Ο Gabriel Aul της Microsoft όμως δήλωσε πως μια επιλογή DVD για τα Windows 10 θα έρθει μέσα στο χρόνο.

Ακόμα, η Cortana θα είναι διαθέσιμη μόνο σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία, τουλάχιστον στην αρχή, ενώ το Windows Hello που προσφέρει υποστήριξη σε βιομετρικά passwords, θα χρειάζεται κάμερα υπερύθρων για αναγνώριση προσώπου, ή ένα υποστηριζόμενο αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων. Το Xbox Music και Xbox Video θα περιορίζονται από τις συνήθεις άδειες βάση τοποθεσίας.

Οι αναβαθμίσεις για τους χρήστες των Windows 10 Home θα είναι αυτόματες, χωρίς να έχει έλεγχο ο χρήστης σε αυτές και μόνο οι εκδόσεις Pro και Enterprise θα έχουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν τις αναβαθμίσεις όταν αυτοί κρίνουν σκόπιμο. Ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό για τις επιχειρήσεις, αφού μπορούν να δοκιμάζουν τις αναβαθμίσεις σε ένα σύστημα πριν τις εφαρμόσουν σε όλους τους υπολογιστές της εταιρίας, όχι και τόσο καλό όμως για τους απλούς χρήστες οι οποίοι χάνουν τον έλεγχο στις αναβαθμίσεις του λογισμικού τους.

Ανακοινώθηκαν επίσης τα system requirements για τα Windows 10. Τα PC και τα tablets λοιπόν πρέπει να έχουν τουλάχιστον επεξεργαστή 1GHz, 1GB RAM, 16GB αποθηκευτικού χώρου, ανάλυση οθόνης 1024×600 και κάρτα γραφικών που να υποστηρίζει DirectX9 ή μεταγενέστερο. Στα συστήματα που θα επιλέξουν τα 64-bit, η RAM πρέπει να είναι τουλάχιστον 2GB και ο αποθηκευτικός χώρος στα 20GB.

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment