Χρήστες λένε πως το iOS 9 κρασάρει τα iPhone

Χρήστες λένε πως το iOS 9 κρασάρει τα iPhone

Όπως αναφέρει το Reuters, ένας σημαντικός αριθμός χρηστών είδαν τις συσκευές τους να κρασάρουν στην προσπάθεια να γίνει η αναβάθμιση.

Στο twitter και στα άλλα social media γίνεται λόγος για δύο κυρίως σφάλματα, με το ένα να φαίνεται συνδεδεμένο με παλαιότερες συσκευές iPhone και iPad.

“Είναι κάτι περισσότερο από άβολο να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις το τηλέφωνο σου για μία ημέρα”, λέει στο Reuters ένας μαθητής που πήγε τη συσκευή του για service σε ένα Apple Store στο Σίδνεϊ.

Σε χρήστη που είχε επισκεφθεί το service της Apple στα Apple Stores διαμηνύθηκε ότι “γνωρίζουν το πρόβλημα και οι μηχανικοί δουλεύουν για να το λύσουν 24/7”, χωρίς όμως να είναι σε θέση να του πουν πότε ακριβώς θα λυθεί. Η άλλη επιλογή που προτάθηκε στον συγκεκριμένο χρήστη από το service της Apple ήταν το reset στα factory settings.

Παρά τα προβλήματα, 16% των χρηστών iOS είχαν κάνει την αναβάθμιση έως το απόγευμα της Πέμπτης [ώρα Αμερικής], λέει η εταιρεία analytics Mixpanel στο Reuters.

Άλλοι αναλυτές αναφέρουν ότι το μήνυμα “Software Update Failed“, που προβάλλεται στις οθόνες αρκετών χρηστών, οφείλεται σε υπερφόρτωση των servers που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στον αριθμό των update που γίνονται ταυτόχρονα.

Μια συμβουλή που δίνουν ειδικοί μέσω του Reuters είναι οι χρήστες να καθυστερήσουν την αναβάθμιση εωσότου να εξομαλυνθεί η κατάσταση και έχουν βρεθεί και επιδιορθωθεί τυχόν σφάλματα.

Ο Bob O’Donnell από την Technalysis Research λέει ότι θα ήταν μία εξυπνότερη προσέγγιση αν το upgrade είχε δοθεί κατά κύματα στους χρήστες και όχι μονομιάς σε όλους μαζί.

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment