Αυτό είναι το πιο εμπορικά πετυχημένο κινητό τηλέφωνο όλων των εποχών!

Αυτό είναι το πιο εμπορικά πετυχημένο κινητό τηλέφωνο όλων των εποχών!

Μπορεί να σας φανεί απίστευτο, όμως ο αδιαφιλονίκητος “βασιλιάς” σε ότι έχει να κάνει με της πωλήσεις (μίας μεμονωμένης συσκευής) είναι το παμπάλαιο Nokia 1100!

Το Nokia 1100 κυκλοφόρησε στην αγορά το 2003 και παρόλο που ήταν μία entry-level συσκευή διέθετε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έφεραν την Nokia στην κορυφή των προτιμήσεων του καταναλωτικού κοινού. Ενδεικτικό της τεράστιας επιτυχίας του ήταν ότι μέσα σε 5 χρόνια, το Nokia 1100 κατάφερε να πουλήσει 250 εκατομμύρια μονάδες, ένα “ρεκόρ” που μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να καταρρίψει καμία άλλη συσκευή!

Ήδη φυσικά θα αναρωτιέστε για το ποια ήταν η “χρυσή συνταγή” της επιτυχίας, η οποία έπεισε τόσα πολλά εκατομμύρια ανθρώπων στο να αγοράσουν το Nokia 1100; Ήταν ένα συνδυασμός χαρακτηριστικών και στοιχείων, καθώς το all-time classic κινητό της Nokia είχε τιμή “χώμα” (κοντά στα 100$) για τα δεδομένα της εποχής, ενσωματωμένο… φακό, μονοφωνικά ringtones (36 τον αριθμό), εναλλασσόμενα covers, ανθεκτικά λαστιχένια πλήκτρα, χωρητικότητα για 50 SMS και 50 αποθηκευμένες επαφές και 400 ώρες χρόνο αναμονής. Last but not least… το Nokia 1100 διέθετε το Snake II και το Space Impact, οπότε μπορείτε να φανταστείτε ότι με το αγαπημένο “φιδάκι” pre-installed ήταν σχεδόν αδύνατο να αποτύχει…

H παραγωγή του Nokia 1100 σταμάτησε το 2009, αλλά δε χωράει αμφιβολία ότι αποτέλεσε μία συσκευή, η οποία όσοι είχαν την ευκαιρία να την χειριστούν δύσκολα θα την ξεχάσουν! Μάλιστα, από ότι φαίνεται δεν την έχει ξεχάσει ούτε η ίδια η Nokia, καθώς σύμφωνα με φήμες μέσα στο 2016 (όταν και λήγει η συμφωνία που έχει κάνει με τη Microsoft και αφορά στο “embargo” της κυκλοφορίας νέων smartphones από τη φινλανδική εταιρεία), δεν αποκλείεται να δούμε ένα Android-based reboot του Nokia 1100!

Nokia-1100-640x744

 

Πηγή

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

Post A Comment

%d bloggers like this: