Οι νέοι επεξεργαστές θα υποστηρίζουν μόνο Windows 10

Οι νέοι επεξεργαστές θα υποστηρίζουν μόνο Windows 10

Μια είδηση από μεριάς Microsoft κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και έχει προκαλέσει αναστάστωση. Σύμφωνα με την εταιρεία κάθε νέας γενιάς επεξεργαστής που θα κυκλοφορεί στην αγορά, θα μπορεί να υποστηρίζει μόνο το τελευταίο λογισμικό της Microsoft, δηλαδή Windows 10. Η ενέργεια αυτή αφορά όλα τα στρατόπεδα, τόσο της Intel και της AMD όσο και της Qualcomm.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, τα Windows 7 και Windows 8/8.1 δεν θα δεχτούν άλλα updates για τους μελλοντικούς επεξεργαστές, ξεκινώντας από τους Intel Skylake. Όπως είναι γνωστό, πολλά παλιά συστήματα δεν είναι ικανά να τρέξουν τα πιο πρόσφατα λογισμικά. Σκοπός της Microsoft είναι να αξιοποιεί όλους τους νέους επεξεργαστές πλέον ώστε να τρέχουν μόνο με το πιο πρόσφατο λειτουργικό της σύστημα. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η ίδια η εταιρεία σε ένα blog post της “Καθώς προχωράμε, εισάγονται στα υπολογιστικά συστήματα νέες γενιές πυριτίου, που θα απαιτούν μόνο το πιο πρόσφατο λειτουργικό των Windows. Έτσι τα Windows 10 θα είναι η μοναδική υποστηριζόμενη πλατφόρμα των Windows για την νέα γενιά “Kabe Lake” της Intel, “8996” της Qualcomm και την “Bristol Ridge” της AMD”.

Η πολιτική αυτή της Microsoft βέβαια δεν καθιστά τα Windows 7 και Windows 8.1 άχρηστα. Τα δύο αυτά λογισμικά θα συνεχίσουν να υπάρχουν, όπως και να δέχονται updates από την εταιρεία μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2020 και 10 Ιανουαρίου 2023 αντίστοιχα. Παλαιότερα συστήματα με προηγούμενης γενιάς επεξεργαστές θα μπορούν να τρέχουν με αυτά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Όσον αφορά στους κατόχους έκτης γενιάς επεξεργαστών από την Intel, γνωστοί και ως Skylake, έγινε γνωστό πως θα είναι οι πρώτοι επεξεργαστές που θα πάψουν να υποστηρίζουν τα παλαιότερα λειτουργικά της εταιρείας. Σύμφωνα με τους δύο κολοσσούς, Intel και Microsoft, τα Windows 10 και οι Skylake είναι δύο αλληλένδετες τεχνολογίες, που φτιάχτηκαν η μια για την άλλη.

 

πηγη

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

2 Comments
 • Spiros
  Posted at 15:09h, 21 January Reply

  Ούτε Linux δηλαδή;

  • petsoukos
   Posted at 15:17h, 23 January Reply

   Δεν εννοεί αυτό. Η MS απλά δεν θα γράφει κώδικα με το οποίο θα βελτιστοποιείται η χρήση των νέων τεχνολογιών στις νέες CPU για τα προηγούμενα λειτουργικά της. Οι επεξεργαστές δεν αλλάζουν σε κάτι, η MS είναι αυτή που σταματάει την υποστήριξη των παλαιότερων λειτουργικών (Win7,8)

Post A Comment

%d bloggers like this: