Χάκαρε αεροπλάνο, αλλάζοντας την κατεύθυνσή του επειδή απλά μπορεί [εικόνες]

Χάκαρε αεροπλάνο, αλλάζοντας την κατεύθυνσή του επειδή απλά μπορεί [εικόνες]

Ο Κρις Ρομπερτ είναι ο Αμερικανός, που ισχυρίζεται πως μπήκε ως επιβάτης σε αεροπλάνο, κατάφερε να διεισδύσει στο σύστημα ελέγχου και να του αλλάξει την κατεύθυνση.

Οχι ο Κρις δεν είναι ο τρομοκράτης, είναι σύμβουλος κυβερνοασφάλειας και έχει παραβιάσει ακόμα 15 με 20 επιβατηγά αεροπλάνα μέσα σε πέντε χρόνια.

«Συνέδεσε το λάπτοπ του με καλώδιο Ethernet στο κουτί κάτω από τη θέση του που ελέγχει το σύστημα ψυχαγωγίας κατά την πτήση – το σύστημα με τις ταινίες και τη μουσική- και λέει ότι μέσω αυτού κατάφερε να διεισδύσει στα συστήματα ελέγχου του αεροσκάφους», αναφέρει στο CNN δημοσιογράφος, θέλοντας να περιγράψει πως ακριβώς έδρασε ο Κρις.

Την έρευνα έχει αναλάβει το FBI, το οποίο συνέλαβε και ανέκρινε τον χάκερ, ενώ οι πράκτορες κατάσχεσαν τον φορητό υπολογιστή του και άλλα αντικείμενα.

Ο Κρις κατά την διάρκεια της πτήσης, που έγινε τον Απρίλιο, πόσταρε στο Twitter μηνύματα που έλεγαν πως θα μπορούσε αν ήθελα να κατεβάσει μέχρι και τις μάσκες οξυγόνου.

Η Μαιρι Σκιαβο, εμπειρογνώμονας, τονίζει πως ναι μεν μπορεί να έχει συμβεί το περιστατικό, όχι δε με τον τρόπο που ο ίδιος λέει.

«Οποιαδήποτε αλλαγή στον έλεγχο του κινητήρα θα απενεργοποιούσε τον αυτόματο πιλότο ή θα φαινόταν ως βλάβη και οι πιλότοι θα το ανέφεραν στο ημερολόγιο πτήσης».

ipaxaker ipaxaker2

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment