Χορεύοντας με τα Drones

Χορεύοντας με τα Drones

Το οτι τα drones ειναι στην επικαιρότητα και έχουν παγκοσμίως μεγάλη ζήτηση αυτό είναι γνωστό. Είτε ως παιχνίδι ή ως tech gadget για όλες τις ηλικίες είναι κάτι ξεχωριστό, κάτι διαφορετικό. Ειδικά τα drones που φέρουν και κάμερα, κάνουν θραύση αφου όλοι λιγο πολύ τον “κατάσκοπο” τον έχουμε στο αίμα μας.

Πως θα σας φαίνοταν όμως να βλέπατε μερικά drones να κάνουν “χορευτικές” μανούβρες σαν ένα hi-tech γαϊτανάκι;

Ε λοιπόν στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας και Θετικών Επιστημών ΕΤΗ Zurich στη Ζυρίχη μια ομάδα φοιτητών, προσάρμοσε σε ένα στύλο μερικά drones τα οποία ρύθμισαν να αναπτύσσουν ταχύτητα μέχρι και 50χλμ/ώρα. Το απίθανο της δοκιμής αυτής είναι οτι κανένα απο τα drones που γυρνούσαν γύρω απο το στύλο δεν προσέκρουσαν μεταξύ τους παρά τις επικίνδυνες μανούβρες που έκαναν. Και δεν υπήρχε σύγκρουση γιατί τα “μαγικά αεροθούμενα” είχαν προγραμματιστεί να συγχρονίζουν στον αέρα, σε real time χρόνο, τις κινήσεις τους ώστε η τροχιά τους να είναι διαφορετική απο τα άλλα drones. Έτσι απλά.

Θαυμάστε λοιπόν!

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

No Comments

Post A Comment