Nexus 5X, με “καθαρό” Android Marshmallow

Nexus 5X, με “καθαρό” Android Marshmallow

Δίνει την αίσθηση ότι είναι συνέχεια των προηγούμενων επιτυχημένων συνεργασιών της Google με την LG, προσαρμοσμένο στις σημερινές δυνατότητες του λειτουργικού συστήματος

Οι συσκευές Nexus είναι μια κατηγορία από μόνες τους. Πριν από μερικά χρόνια ήταν πρωτίστως το όχημα της Google για την προώθηση του Android. Διαχρονικά είναι εκείνες πάνω στις οποίες γράφεται κάθε επόμενη έκδοσή του. Κατά μια άλλη έννοια «κόβονται και ράβονται» στα μέτρα του λειτουργικού συστήματος, αφού στην εξέλιξή τους τον πρώτο λόγο έχει η Google, συνεργαζόμενη ανά περιόδους με άλλους κατασκευαστές.

Τα Nexus smartphones και tablets εγγυώνται μια «καθαρή γεύση» του Android, στη νεότερη εκδοσή του και προτεραιότητα σε μελλοντικές αναβαθμίσεις. Έτσι, δεν είναι λίγοι εκείνοι που τα προτιμούν και μόνο γι’ αυτόν τον λόγο. Αφού, μέχρι και σήμερα, σχεδόν τρεις μήνες μετά από την εμπορική διάθεση του Android Marshmallow, λιγοστές είναι οι άλλες συσκευές που κυκλοφορούν με εγκατεστημένο το νέο λειτουργικό ή έχουν λάβει το πακέτο αναβάθμισης.

Πρώτη φορά φέτος η Google συνεργάστηκε με δύο κατασκευαστές για την παράλληλη ανάπτυξη και κυκλοφορία δύο νέων Nexus smartphones. Το ένα από αυτά έχει το λογότυπο της LG, η οποία μετρά ήδη στο ενεργητικό της δύο προηγούμενες επιτυχίες με τα Nexus 4 και 5.

Το Nexus 5X σου δίνει την αίσθηση ότι είναι συνέχεια εκείνων των συσκευών (και κυρίως του Nexus 5), προσαρμοσμένο βέβαια στις σημερινές δυνατότητες του Android. Για παράδειγμα, ο αισθητήρας ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων (τον ονόμασαν Nexus Imprint και είναι τοποθετημένος στην πίσω πλευρά της συσκευής, εκεί που ακουμπά φυσιολογικά ο δείκτης του χεριού μας) είναι μια απαραίτητη προσθήκη, καθώς το smartphone έγινε και ψηφιακό πορτοφόλι και η Google επενδύει στο Android Pay.

Όντας το μικρό του διδύμου των φετινών Nexus, το 5X της LG έχει Full HD οθόνη 5,2 ιντσών με Gorilla Glass 3 και φοράει τον 6πύρηνο Snapdragon 808. Πέραν όμως από τα τυπικά, στην πράξη προσφέρει μια εξαιρετικά ομαλή εμπειρία χρήσης του Android, όπως δηλαδή συμβαίνει σχεδόν πάντα με τα Nexus.

Στην κάμερα, η τοποθέτηση αισθητήρα λέιζερ βελτιώνει τον χρόνο της αυτόματης εστίασης ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ ο οπτικός αισθητήρας των 12,3 Mpixels κινείται στον μέσο όρο και αφήνει μάλλον ικανοποιημένους όσους τραβάνε τις περισσότερες φωτογραφίες τους με τις ρυθμίσεις στο auto και τη βοήθεια του HDR.

Η δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε ανάλυση μέχρι 4K και αργή κίνηση προσθέτει πόντους στο κομμάτι αυτό. Παράλληλα όμως, η απουσία υποδοχής για κάρτες μνήμης δεν περνά απαρατήρητη, καθώς ο όγκος του περιεχομένου που παράγουμε και διαχειριζόμαστε αυξάνεται ταχύτατα.

Και καθώς η USB Type-C θύρα εξασφαλίζει υψηλές ταχύτητες φόρτισης (σύμφωνα με την LG, σχεδόν τέσσερις ώρες λειτουργίας με μόλις 10 λεπτά στην πρίζα) και η βελτιωμένη συμπεριφορά του Android 6 στη διαχείριση ενέργειας παίζει καθοριστικό ρόλο, το Nexus 5X παίρνει καλό βαθμό σε ότι έχει να κάνει με την αυτονομία, σημείο στο οποίο υστερούσαν οι πρόγονοί του.

Soustas
billnotis@yahoo.gr

Δημιουργός και Αρχισυντάκτης του Techsmart.gr καθώς επίσης και πολλών επιτυχημένων ιστοσελίδων. Μεγάλος fan της τεχνολογίας και Online Marketing Specialist θα τον βρείτε online όλο το 24ωρο.

2 Comments
  • Pingback:Nexus 5X, με “καθαρό” Android Marshmallow - OlaDeka
    Posted at 18:31h, 26 December Reply

    […] Πηγή […]

  • Pingback:Nexus 5X, με “καθαρό” Android Marshmallow | to-kounavi.gr
    Posted at 19:03h, 26 December Reply

    […] Δείτε ολόκληρο το άρθρο στο: Techsmart […]

Post A Comment